sobota 15. října 2011

Luxusní super auto - Dacia Logan

Tak jsme se stali majiteli zánovní prostorný luxusní limuzíny značky Dacia Logan. Za pouhých 74.999 Kč jsme získali vůz ani ne 5 let v provozu a má najeto jen 46 tis. Kč. Má úžasnou výbavu, posuďte sami: výkoný motor Renault o objemu 1.4 litru (55 kW), klimatizace, elektrická přední okna, elektrické ovládání zrcátek, posilovač řízení, airbag řidiče, posilovač brzd, počítač, mlhovky, dálkově ovládané centrální zamykání, automatické stmívání osvětlení kabiny, výškově stavitelné sedadlo řidiče atd.
Za stejné peníze by jste si mohli též koupit 11 let starý vůz Alfa Romeo 147 s motorem 1.6 v plné výbavě, který má údajně najeto 126 tis. Kč.

Pokud srovnám kvalitu zpracování tak například Hyundai má lépe zpracovaný interiér, ale třeba Opel je kvalitou zpracování (materiál, kvalita zpracování, ergonomie) asi tak na stejné úrovni jako Dacie. Berem vozidla vyrobená ve stejném období. Dle TÜV nepatří co do spolehlivosti mezi špičku. Vůz našeho stáří nebyl testován a mladší vozidla této značky skončila nakonci žebříčku. Na druhou stranu je třeba srovnávat spolehlivost vozu s ostatními ojetými vozidly, které lze pořídit za stejné peníze. Myslím si, že pokud srovnáme 5 let starou Dacii s 11 let starou Alfou Romeo, tak dopadne vítězně Dacia.

Nejvíc mě vadí pouze 3 hvězdičky v crash testu.

Včera jsme byli poprvé tankovat do nového vozu. Měl jsem z toho trochu strach, protože jsem si vzpomněl na boj s víčkem nádrže vozidla Škoda Felicia při prvním tankování, ale všecičko proběhlo bez chybičky.

Později doplním další informace, zatím máme najeto jen pár kiláků, tak zkušeností moc není.

Zatím jsme najeli cca 1.000 km. Průměrná spotřeba na palubním počítači klesla z 6,9 na 6,7 l/km. Spotřebu jsem zatím přesně nesledoval, ale polepším se.

Žádné komentáře:

Okomentovat